Burse - Fonduri mutuale

Siretul Paşcani a trecut pe pierderi, iar afacerile au scăzut cu 20%

Siretul Paşcani a trecut pe pierderi, iar afacerile au...

Autor: Ioana Tudor

20.08.2014, 00:00 141
Producătorul de confecţii Siretul Paşcani (simbol bursier SRT) a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei, în scădere cu 21% comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi a trecut pe pierderi de 5,5 mil. lei, de la un profit de 13.755 lei. Veniturile din exploatare s-au diminuat cu 26% şi au ajuns la 5,4 mil. lei în primele şase luni, în timp ce cheltuielile din exploatare au urcat cu aproape 53%, la 11 mil. lei. Datoriile pe termen scurt ale companiei însumau 18,5 mil. lei la 30 iunie. Anul trecut, compania a reuşit să treacă pe profit după pierderi cumulate de 14,3 mil. lei în intervalul 2009-2012. În 2010, titlurile producătorului de confecţii au fost suspendate de la tranzacţionare pe fondul declanşării procedurii de insolvenţă la cererea societăţii şi a doi creditori. Acţiunile societăţii au revenit pe bursă în octombrie anul următor după ce judecătorul sindic a confirmat planul de reorganizare a companiei.
 
Siretul Paşcani este deţinută de firma Scala Real Estate cu o participaţie de aproape 33% din capitalul social, iar ceilalţi acţionari semnificativi sunt SIF Transilvania (SIF3) şi firma Euro Continental Invest, fiecare cu o deţinere de 10,7%. Acţiunile Siretul Paşcani se tranzacţionează pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti la categoria a II-a. Titlurile societăţii se tranzacţionau la preţul de 0,0097 lei/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, iar la această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de aproape 1,5 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO