Burse - Fonduri mutuale

Soarta celui mai mare combinat chimic din România după privatizare. Unii investitori se aşteaptă ca Oltchim să nu mai valoreze nimic după ce va fi vândut pe bucăţi. Termenul pentru depunerea ofertelor angajante a fost prelungit cu trei luni

Soarta celui mai mare combinat chimic din România după...

Autor: Liviu Popescu

29.03.2017, 00:05 855
Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), una dintre cele mai mari companii de pro­duse chimice din Europa de Est, aflată de câţiva ani în insolvenţă, ar putea fi privatizat anul acesta pe bucăţi, termenul de depunere a ofertelor anga­jante fiind prelungit cu trei luni până pe 26 iunie 2017 ca urmare a solicitărilor pri­mite cât şi din cauza complexităţii pro­iectului, ceea ce înseamnă că banii ob­ţinuţi din vânzare se vor duce la creditori.
 
Însă în planul de reorganizare a companiei, documentul publicat pe site-ul BVB, nu se specifică ce se va întâmpla cu acţiunile companiei sau ce vor câştiga minoritarii care au 12,8% de pe urma vânzării. Investitorii se aşteaptă ca acţiunile OLT să nu mai valoreze nimic după privatizare.
 
„M-am uitat din curiozitate pe noul plan de reorganizare versus situaţii financiare. Oltchim face zero lei pentru un investitor. Dacă aş avea short, aş shorta cu două mâini“, scrie un investi­tor pe un forum bursier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO