Burse - Fonduri mutuale

Statul aduce terenuri de 54 mil. lei la capitalul Conpet Ploieşti, iar acţionarii minoritari trebuie să vină cu 38 de milioane de lei cash

Statul aduce terenuri de 54 mil. lei la capitalul Conpet...

Autor: Roxana Pricop

15.04.2016, 00:06 743

Conducerea transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), companie controlată de stat, a convocat acţionarii în adunare generală extraordinară pe 19 mai pentru a aproba majorarea de capital cu până la 92,1 milioane de lei, la 120,7 milioane de lei.

Majorarea de capital are loc în contextul în care Ministerul Energiei, care deţine 58,7% din capitalul Conpet, va aduce un aport în natură la capitalul social al companiei sub formă de terenuri în suprafaţă de 554.537 metri pătraţi, evaluate la circa 54,1 milioane de lei.

Cele 54,1 milioane de lei echivalează cu 16,4 milioane de acţiuni noi Conpet, fiecare cu o valoare nominală de 3,3 lei. Pentru ca restul acţionarilor Conpet să îşi menţină neschimbate deţinerile, aceştia îşi pot exercita dreptul de preferinţă şi trebuie să aducă la capitalul social al Conpet o sumă totală de 38 milioane de lei, echivalentul a 11,5 milioane de acţiuni (la un preţ de 3,3 lei/acţiune). Astfel, majorarea de ca­pital se va derula prin emi­siunea unui număr maxim de 27,9 milioane de ac­ţiuni noi la un preţ de emisiune de 3,3 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO