Burse - Fonduri mutuale

Statul dă semnale că e interesat de problemele cronice din industrie

Statul dă semnale că e interesat de problemele cronice din industrie

Autor: Adrian Cojocar

25.02.2013, 00:07 2297

Ministerul Economiei a reacţionat la situaţia dificilă a Mechel din România şi încearcă să identifice o soluţie împreună cu noii proprietari ai combinatelor preluate recent de la Mechel pentru supravieţuirea acestor unităţi care dau de lucru la 4.000 de oameni şi la care lucrau în urmă cu doi ani circa 6.000 de oameni.

"Privim cu foarte multă preocupare evoluţia Mechel. Am avut discuţia focalizată pe trei direcţii. În primul rând care sunt cauzele pentru care s-a ajuns aici, ce intenţionează acţionariatul pe viitor şi ce poate să ajute Ministerul Economiei şi Guvernul în acest demers. România este implicată împreună cu alte ţări produ­cătoare de oţel într-un amplu plan de elaborare a unei strategii privind oţelul şi despre care s-a discutat la nivelul miniştrilor de economie chiar săptămâna aceasta", a precizat Varujan Vosganian.

În ceea ce priveşte declaraţiile conducerii Petrom privind intenţia de demolare a rafinăriei Arpechim, ministrul spune că s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Petrom şi a primit asigurări că OMV Petrom va menţine rafină­ria Arpechim ca posibilă resursă în procesul de restructurare a Oltchim. Statul nu a găsit nici până la această oră o soluţie tehnică şi financiară pentru Oltchim şi de aceea încă nu s-a angajat în discuţii cu Petrom în ceea ce priveşte rafinăria.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO