Burse - Fonduri mutuale

Statul este bun de plată pentru eşecul de la Fondul Proprietatea

Statul este bun de plată pentru eşecul de la Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

18.07.2012, 00:08 4827

Statul este obligat de Tribunalul Bucureşti să-i plă­tească unui fost proprietar despăgubiri în numerar pentru că acesta nu-şi poate vinde decât în pierdere acţiunile primite la Fondul Proprietatea, ca despăgubire pentru un imo­bil confiscat de regimul comunist.

Decizia instanţei creează un precedent periculos pentru că mii de persoane care au primit acţiuni la FP înainte de listarea la bursă se află în această situaţie şi ar putea merge la tribunal să îşi recupereze despăgubirile la valoarea cuvenită.

C. Neamţu are de încasat 1,7 milioane de lei de la stat căruia trebuie să îi restituie acţiunile primite la Fondul Proprietatea, potrivit deciziei judecătoreşti. Decizia poate fi atacată prin recurs.

"Instanţa a reparat o nedreptate făcută de stat atunci când i-a obligat pe foştii proprietari să ia acţiuni la Fondul Proprietatea înainte de listare, pentru că aceştia dacă îşi vând acum acţiunile pe bursă încasează doar jumătate din valoarea despăgubirilor cuvenite", a declarat pentru ZF avocatul Iulian Lepa, cel care l-a reprezentat pe Neamţu în instanţă.

În acest moment Fondul Proprietatea este administrat şi controlat de investitori străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO