Burse - Fonduri mutuale

Statul face licitaţie pentru selecţia de investitori la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Statul face licitaţie pentru selecţia de investitori la...

Autor: Ioana Tudor

21.07.2014, 00:00 295

Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, a solicitat completarea adunării generale a acţionarilor Nuclearelectrica (SNN) programată pentru 31 iulie cu prezentarea unei informări privind continuarea proiectului de construire a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi atragerea de investitori printr-o procedură competitivă de selectare. Totodată, printre punctele incluse pe agenda AGA la propunerea ministerului este şi aprobarea declanşării operaţiunii de majorare a capitalului social al Nuclearelectrica cu un teren a cărui valoare urmează să fie evaluată.

Ministerul propune formularea unei solicitări către Oficiul Registrului Comerţului pentru numirea expertului care va evalua respectivul teren. În AGA de la sfârşitul lunii iulie acţionarii sunt chemaţi să aprobe, printre altele, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2014 al companiei şi acordarea unei remuneraţii variabile suplimentare membrilor consiliului de administraţie, în funcţie de performanţa acţiunilor operatorului centralei de la Cernavodă. Acţiunile Nuclearelectrica se tranzacţionau vineri la preţul de 8,2 lei/unitate, cu 0,36% sub închiderea din sesiunea precedentă, iar la acest preţ compania are o capitalizare de 2,3 miliarde de lei (522,7 mil. euro). În ultimele şase luni, titlurile Nuclearelectrica au scăzut cu 23%. Statul român controlează prin Ministerul Economiei 81,2% din capitalul social al companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO