ZF 24

Statul privatizează distribuţia de energie. Preţ maxim: 543 mil. €

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

12.06.2014, 00:07 1024

Statul vinde 51% din acţiunile Electrica, cel mai mare distribuitor de energie din România, în ofertă publică iniţială derulată pe bursă pentru o sumă cuprinsă între 1,95 mld.lei (443 mil.euro) şi 2,39 mld.lei (543 mil.euro).

Aceasta este cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria bursei, iar banii strânşi din ofertă vor rămâne la dispoziţia companiei.

Preţul la care se vor vinde acţiunile Electrica în ofertă este cuprins între un minim de 11 lei/acţiune şi un maxim de 13,5 lei/acţiune. Oferta este estimată să înceapă luni,16 iunie.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

„Intervalul de preţ la care se vând acţiunile Electrica în ofertă este atractiv şi mă aştept să atragă un interes ridicat atât din partea investitorilor de retail, cât şi din partea investitorilor instituţionali. Mă aştept ca oferta Electrica să fie subscrisă de mai multe ori. Noi vom participa la ofertă, atât cu fondurile administrate, cât şi cu conturile individuale“, a spus Răzvan Rusu, director de investiţii la societatea de administrare Certinvest.

În funcţie de preţul la care se vând acţiunile în ofertă, întreaga companie este evaluată la 869 milioane de euro - 1,066 miliarde de euro.

Grupul Electrica este principalul distribuitor şi furnizor de energie electrică din România. Compania a furnizat energie la aproximativ 3,56 milioane de consumatori finali, reprezentând 22,1 % din volumul energiei electrice furnizate în România. În 2013, compania a încasat venituri de 5,2 miliarde de lei şi un profit brut operaţional de 749 mil. lei.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii tehnice despre ofertă: numărul de titluri noi (acţiuni şi GDR) , estimări de preţ, tranşa pentru investitori instituţionali şi pentru cei de retail 

- opinia lui  Dragoş Manolescu, director de investiţii la OTP Asset Management, depsre oferta Electrica

- date financiare despre companie 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO