Statul umblă în conturile Transelectrica: Ministerul Economiei a propus un dividend suplimentar de 170 milioane lei, din care la buget ar ajunge 100 milioane lei

12 sep 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Ministerul Economiei, deţinător al unui pachet de acţiuni reprezentând 58,68% din compania energetică Transelectrica (TEL), a propus distribuirea unui dividend suplimentar în valoare de 170,79 milioane lei. Astfel, statului i-ar reveni 100,21 milioane lei dacă această propunere va fi aprobată în AGA. Transelectrica a oferit acţionarilor în acest an dividende de 137,88 milioane lei, din care statul român a primit 81 milioane lei. Este a treia cerere de dividend suplimentar din partea Guvernului, după ce vineri acesta anunţa o propunere de 750 milioane lei din partea Romgaz (din care statul încasează 525 milioane lei), iar luni venea rândul Conpet Ploieşti (COTE) cu o ofertă de 85 milioane lei (statului urmând să câştige 50 milioane lei).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
propunere
, transelectrica
, ministerul economiei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide