Burse - Fonduri mutuale

Ştefan Oancă, Prime Transaction: Cred că este o strânsă legătură între prăbuşirea de pe pieţele de criptomonede şi ce se întâmplă pe pieţele bursiere internaţionale

Ştefan Oancă, Prime Transaction: Cred că este o...

Autor: Sorin Pâslaru

06.02.2018, 15:37 2600

Ştefan Oancă, agent pentru servicii financiare la societatea de intermediere Prime Transaction, spune că este foarte probabil ca prăbuşirea de pe pieţele de criptomonede de la începutul acestui an să fie cauza deprecierii masive de pe bursa americană.

”Cei care aveau investiţii şi într-o parte şi în alta, atunci când au început să scadă bitcoin şi celelalte criptomonede au vândut pe bursă ca să susţină piaţa de criptomonede, dar până la urmă s-a ajuns într-o derivă în ambele pieţe.”

Totul a pornit de la faptul că băncile internaţionale au anunţat restricţii la tranzacţionarea bitcoin şi a celorlalte criptomonede.

”Bula din criptomonede a lovit piaţa financiară. S-a creat o legătură şi prin derivatele care au început să fie tranzacţionate pe criptomonede. A venit constrângerea de la bănci, care a afectat piaţa de cripto şi a determinat o prăbuşire a acesteia”, a explicat el.

Pe de altă parte, Ştefan Oancă spune că piaţa de capital avea nevoie de o corecţie.

”Corecţia o să se tempereze cât de curând. Fundamentele economiei americane sunt sănătoase, este o scădere sănătoasă. Cei care au vândut nici nu s-au uitat, pentru că deja câştigurile erau foarte mari în ultimul an. Chiar dacă Dow Jones a scăzut cu peste 1.000 de puncte, aceasta înseamnă mult mai puţin acum când este la 25.000 de puncte, decât în urmă cu 7-8 ani, când era la 10.000 de puncte”.

Pentru România, lucrurile s-ar putea schimba de săptămâna viitoare, când vor veni rezultatele financiare de la companii pe anul trecut, care în mod sigur vor arăta în cea mai mare parte rezultate bune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO