Burse - Fonduri mutuale

Sticloval Vălenii de Munte, companie cu capitalizare de 66 mil. lei, a trecut pe pierdere în primul semestru

Sticloval Vălenii de Munte, companie cu capitalizare de...

Autor: Liviu Popescu

10.08.2016, 00:02 219
Producătorul de nisipuri cuarţoase Sticloval Vălenii de Munte (STOZ), companie controlată de fraţii Cristescu, printre cei mai mari investitori pe bursă, a trecut pe pierdere de 75.000 de lei în primul semestru faţă de un rezultat pozitiv de 2,7 mil. lei în primele şase luni din 2015.

Compania explică că rezultatul negativ a fost cauzat de factori precum scăderea puterii de cumpărare, lipsa comenzilor de nisipuri cuar ţoase şi reducerea activităţii în domeniul construcţiilor şi a materialelor de construcţii.

Cifra de afaceri a com paniei a crescut cu 6% la 1,6 mil. lei, în timp ce veniturile totale au scăzut de cinci ori de la 10 mil. lei la 1,9 mil. lei, iar cheltuielile s-au majorat de trei ori la 6,7 mil. lei.

Sticloval Vălenii de Munte este listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, iar la cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare, de pe 5 iulie, preţul unui titlu STOZ era de 26 lei. De la înce putul anului, acţiunile STOZ s-au apreciat cu 33%. În perioada iulie 2015-iulie 2016, preţul unui titlu STOZ a crescut cu 33%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO