Stoica, BRD: Când sunt dobânzi mici, aş mări ponderea investiţiilor pe piaţa de capital

18 iun 2014 Autori: Ştefan Stan , Roxana Pricop

Marius Stoica, director executiv pieţe financiare la BRD şi membru al consorţiului care intermediază oferta Electrica de 500 milioane de euro, spune că există un interes ridicat din partea investitorilor mici de a subscrie la oferta Electrica şi că în cazul ofertei Romgaz, derulată de stat anul trecut, cea mai mare subscriere din partea unui investitor a fost de 270 milioane de lei.
 
„După semnalele din primele zile de ofertă, suntem încrezători că se va finaliza cu succes oferta Electrica. Faptul că avem în jur de 4.700 de mici investitori care au subscris în primele zile de ofertă înseamnă că este o nouă categorie de persoane care investeşte în piaţa de capital”, a spus directorul BRD prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Luni, 16 iunie, a fost prima zi de derulare a ofertei Electrica. Circa 4.500 de investitori s-au grăbit să subscrie în prima zi de derulare a ofertei publice de vânzare a monopolului de stat Electrica în vederea listării pe bursă şi au plasat în total ordine în valoare de circa 26 mil. euro. Spre comparaţie, la oferta Romgaz din toamna anului trecut au participat în total circa 11.000 de investitori.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.06.2014

 

Cuvinte cheie:
zf live
, inregistrare
, emisiune
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide