Burse - Fonduri mutuale

Stoica, BRD: Când sunt dobânzi mici, aş mări ponderea investiţiilor pe piaţa de capital

Autor: Ştefan Stan, Roxana Pricop

18.06.2014, 00:05 698
Marius Stoica, director executiv pieţe financiare la BRD şi membru al consorţiului care intermediază oferta Electrica de 500 milioane de euro, spune că există un interes ridicat din partea investitorilor mici de a subscrie la oferta Electrica şi că în cazul ofertei Romgaz, derulată de stat anul trecut, cea mai mare subscriere din partea unui investitor a fost de 270 milioane de lei.
 
„După semnalele din primele zile de ofertă, suntem încrezători că se va finaliza cu succes oferta Electrica. Faptul că avem în jur de 4.700 de mici investitori care au subscris în primele zile de ofertă înseamnă că este o nouă categorie de persoane care investeşte în piaţa de capital”, a spus directorul BRD prezent ieri la emisiunea ZF Live.
 
Luni, 16 iunie, a fost prima zi de derulare a ofertei Electrica. Circa 4.500 de investitori s-au grăbit să subscrie în prima zi de derulare a ofertei publice de vânzare a monopolului de stat Electrica în vederea listării pe bursă şi au plasat în total ordine în valoare de circa 26 mil. euro. Spre comparaţie, la oferta Romgaz din toamna anului trecut au participat în total circa 11.000 de investitori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO