Burse - Fonduri mutuale

Strategia Bucureşti, sau ce vrea să dezvolte în România o bancă internaţională suprastatală

Strategia Bucureşti, sau ce vrea să dezvolte în...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.06.2017, 00:07 1782

Banca Internaţională de Investiţii, o instituţie supra­statală, şi-a setat noile deziderate până în anul 2022, acestea fiind reunite sub forma strategiei Bucureşti, după numele oraşului în care a avut loc, pe 27 iunie, a 107-a reuniune a consiliului băncii.

„Rezultatul principal al reuniunii este adoptarea unei strategii pe termen mediu care determină rolurile IIB nu doar pentru următorii cinci ani, ci pentru un interval de timp cu mult mai mare“, a spus Nikolay Kozov, preşedintele insti­tuţiei.

Banca a colaborat, de la reluarea activităţilor în 2012 şi până acum, cu companii româneşti precum BT Leasing Transilvania, Agricover Credit, Romcab Târgu-Mureş, Avicola Buzău, Fabrica de Lapte Braşov sau MEP Retail Investments. De asemenea, aceasta a oferit şase credite, cu o valoare cumulată de 83 mil. euro. Banca cooperează cu BT Capital Partners de aproximativ doi ani.

Banca a plasat cu succes două emisiuni de obligaţiuni pe piaţa românească, în 2015 şi 2016, în valoare cumulată de 411 mil. lei, iar potrivit preşedintelui intenţionează să vândă şi în toamnă obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO