Sub presiunea salariilor mai mari şi materiilor prime mai scumpe, profitul Romcarbon Buzău a scăzut cu 77%

15 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Producătorul de ambalaje din plastic Romcarbon Buzău (ROCE), controlat de investitori taiwanezi, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 8,1 milioane de lei, în scădere cu 77% faţă de rezultatul net din 2014, pe fondul majorării cheltuielilor cu materiile prime şi cu beneficiile angajaţiilor.
 
Pe de altă parte, vânzările companiei au avansat cu 12% anul trecut până la un total de 176,7 milioane de lei. În 2015 Romcarbon şi-a majorat vânzările la export, care au ajuns să genereze 16% din cifra de afaceri. În 2014, exporturile au asigurat 14% din vânzări. În 2014, compania şi-a crescut portofoliul cu peste 60 de clienţi noi din Germania, Bulgaria, Serbia, Ucraina, dar şi din ţară, a căror pondere ajungea la apro­ximativ 3% din totalul vânzărilor, conform unor infor­maţii furnizate anterior de companie. Mare parte din pro­ducţia companiei este însă comercializată pe piaţa internă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.02.2016

 

Cuvinte cheie:
buzau
, scadere
, profit
, ambalaje
, majorare
, beneficii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide