Burse - Fonduri mutuale

Suedezii de la East Capital şi-au mutat acţiunile Fondului Proprietatea la Londra

Peter Elam Hakansson, preşedintele East Capital, este responsabil de investiţiile în Europa de Est

Peter Elam Hakansson, preşedintele East Capital, este responsabil de investiţiile în Europa de Est

Autor: Roxana Pricop

04.09.2015, 00:07 1188

Fondurile suedeze de investiţii East Capital, printre cei mai mari investitori străini de la bursa din Bucureşti, au transformat acţiunile deţinute la Fondul Proprietatea (FP) în GDR-uri listate la bursa din Londra, lichidându-şi astfel şi o parte din deţineri.

Cele trei fonduri de investiţii cu care compania suedeză East Capital este prezentă pe bursa de la Bucureşti, Balkan Fund, Eastern European Fund şi Frontier Markets Fund, aveau plasamente totale de 16,5 milioane de euro în companii româneşti la finalul primului semestru, în scădere cu circa 10 milioane de euro faţă de începutul anului, potrivit rapoartelor de administrare.

Cea mai mare investiţie locală este Fondul Proprietatea, companie în care fondurile au investit încă înainte de listarea FP la bursa din Bucureşti în 2011. Spre deosebire de anii trecuţi însă, cele trei fonduri şi-au transformat acţiunile FP în GDR-uri cu activ suport acţiunile FP, listate la Londra.

FP s-a listat la Londra la finalul lunii aprilie şi în prezent circa 30% din capitalul FP este împachetat sub formă de GDR-uri listate la Londra.

În afară de fondurile East Capital, cel mai mare pachet de acţiuni FP transformat în GDR-uri ar aparţine fondului american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al FP cu circa 18% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO