„Supertranzacţie“ de 7 mil.euro cu 5% din acţiunile SIF Moldova

1 sep 2013 Autori: Stefan Musgociu , Roxana Pricop

Un pachet de 4,91% din acţiunile SIF Moldova (SIF2) a fost transferat vineri, 30 august, printr-o tranzacţie de tip „deal“ în valoare de 31,7 milioane lei (7,1 milioane euro). Cel mai probabil vânzătorul a fost un investitor din „grupul Banca Transilvania“.

La începutul lunii aprilie, fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a stabilit că „grupul Banca Transilvania“ şi firma cehă de brokeraj Wood&Company deţin împreună 9,8% din acţiunile societăţii de investiţii, peste pragul legal de deţinere la SIF-uri, de 5%. Astfel, CNVM le-a limitat drepturile de vot în AGA la 5% din acţiuni şi a dispus reducerea participaţiei la 5%.

Ulterior, la mijlocul lunii iulie, fondul de investiţii BT Invest1, din grupul Banca Transilvania, a anunţat că vrea să vândă un pachet reprezentând 2,5% din acţiunile SIF Moldova, însă nu a vândut titlurile respective deoarece a cerut un preţ de 2,06 lei/acţiune, aproape dublu faţă de cotaţia acţiunilor SIF Moldova pe bursă de la acel moment, de 1,21 lei/titlu. Tranzacţia de vineri s-a încheiat la un preţ de 1,243 lei/titlu, iar acţiunile SIF2 au încheiat ziua la un preţ uşor mai mic, de 1,23 lei/titlu.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 2.09.2013

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.09.2013

 

Cuvinte cheie:
bursă
, acţiuni
, SIF Moldova

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide