Burse - Fonduri mutuale

Surpriză pe bursă: Dafora Mediaş, firmă aflată în insolvenţă de 2 ani, reintră de luni la tranzacţionare, după aprobarea planului de reorganizare

Surpriză pe bursă: Dafora Mediaş, firmă aflată în...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2017, 11:02 2252

Compania Dafora Mediaş, aflată în insolvenţă de doi ani, va reintra luni la tranzacţionare la BVB, după ce planul de reorganizare a societăţii a fost aprobat definitiv de către Tribunalul Sibiu.

Sentinta Civila nr.250/30.03.2017 pronuntata de Tribunalul Sibiu in dosarul nr.1747/85/2015 prin care a fost confirmat Planul de reorganizare a activitatii a ramas definitiva in urma respingerii apelului promovat impotriva acesteia, care a facut obiectul dosarului nr.1747/85/2015/a60 aflat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia”, se arată într-un comunicat al Dafora.

Acţiunile companiei sunt suspendate de la tranzacţionare în urma intrării în insolvenţă în iunie 2015.

Dafora, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a anunţat de asemenea că a inregistrat o crestere semnificativa a cifrei de afaceri din foraj în 2017, ca urmare a continuarii lucrarilor si semnarii de contracte noi atat cu clientii traditionali, cat si cu clienti noi. Unul dintre aceste contracte este multianual, ceea ce creeaza premisele necesare continuarii activitatii pe termen lung. 

Credem cu tarie in capacitatea societatii de revigorare a activitatii, bazandu-ne pe experienta indelungata, know how-ul si implicarea personalului. Cu toate ca piata de profil nu a fost tocmai favorabila societatilor care activeaza in domeniul forajului, Dafora a dovedit determinare in atingerea obiectivelor propuse, cu implicarea proactiva a tuturor angajatilor”, spun reprezentanţii companiei.

Societatea a demarat implementarea Planului de reorganizare si a efectuat deja primele distribuiri catre creditori in temeiul programului de plati.

Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine aproape 50% din capital. Al doilea cel mai mare acţionar este firma Foraj Sonde, controlată de fraţii Cristescu, cu 14% din capital, restul de acţiuni fiind deţinute de investitorii de pe bursă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO