Burse - Fonduri mutuale

Surpriza sfârşitului de an pe Bursă: Hidraulica UM Plopeni lansează un IPO de 12 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa

04.11.2010, 17:54 111

Producătorul de pompe şi echipamente hidraulice Hidraulica UzinaMecanică Plopeni va lansa o ofertă publică iniţială de vânzare deacţiuni (IPO) în valoare de până la 12 mil. lei în vederea listăriila Bursă.

Oferta se va derula în perioada 12 noiembrie - 3 decembrie,fiind intermediată de firma de brokeraj Confident InvestBucureşti.

Aceasta este prima ofertă publică iniţială (IPO) derulată de ocompanie pe Bursa de la Bucureşti după listarea Teraplast în2008.

Anunţul este o surpriză, în condiţiile în care brokerii şiinvestitorii nu mai sperau la un IPO până la sfârşitul anului.

Hidraulica îşi propune să atragă între 10,67 şi 12,12 mil. leiîn schimbul unei participaţii de 41%, ceea ce evaluează compania lapeste 26 mil. lei. Preţul de ofertă va fi cuprins între 0,11 şi0,125 lei/acţiune, urmând să fie stabilit în funcţie de gradul sesubscriere al ofertei.

Compania încearcă să strângă astfel fonduri pentru cofinanţareaunei investiţii din fonduri europene care vizează construirea uneicentrale electrice fotovoltaice cu o capcitate de circa 0,7 MW pean.

Hidraulica UM Plopeni s-a desprins în 2003 din Uzina MecanicăPlopeni, singurul producător local de muniţie, preluând producţiade sisteme hidraulice. Compania a avut anul trecut afaceri de 11,2mil. lei (2,64 mil. euro), în scădere cu 36% faţă de 2008, şi unprofit net de 5.500 de lei, potrivit datelor financiare publicateîn prospectul de ofertă. În primul semestru, afacerile companiei aufost de 5,15 mil. lei (1,21 mil. euro), în scădere cu 14% faţă deperioada similară a lui 2009.

Compania este controlată de omul de afaceri Dănel Dinu, caredeţine şi firma Islaz Alexandria, listată în prezent pe piaţaRASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO