Burse - Fonduri mutuale

Target Capital a urcat cu 29% pretul tinta pe actiunile Turbomecanica

09.08.2009, 18:20 26

Analistii casei de brokeraj Target Capital au revizuit in crestere cu 29% pretul tinta pentru actiunile Turbomecanica (simbol bursier TBM) pentru urmatoarele 12 luni, de la un nivel de 0,079 lei/actiune la 0,102 lei/actiune. In acelasi timp, societatea a modificat recomandarea din "mentinere" in "cumparare" pentru titlurile producatorului de componente pentru industria aeronautica.

Pretul vazut de analistii Target Capital pentru actiunile Turbomecanica este cu 11% peste cel din piata, de 0,0894 lei/actiune.

In primele sase luni din acest an Turbomecanica a realizat afaceri de 27,4 mil. lei (6,5 mil. euro), in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada din 2008, in vreme ce profitul companiei s-a ridicat la 470.000 de lei (112.000 de euro), fata de pierderea de 28,9 mil. lei (7,8 mil. euro) din primul semestru al anului trecut. "Apreciem favorabila evolutia rezultatelor companiei in semestrul I al anului curent. Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere semnificativa, desi climatul economic a fost nefavorabil. Pe plan mondial, industria aeronautica a resimtit din plin efectele crizei economico-financiare, in vreme ce pe plan intern principalii clienti ai companiei au resimtit efectele crizei finantelor. Totodata, procesul de restructurare implementat de companie in ultimele luni a contribuit la reducerea cheltuielilor de exploatare", spune Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

De asemenea, analistul Target Capital a revizuit in crestere si pretul tinta al titlurilor BRD SocGen (BRD), de la 10,97 lei/actiune la 12,13 lei/actiune, mentinand recomandarea de cumparare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO