Tăriceanu: Guvernul a solicitat companiilor să vireze dividendele pentru anii anteriori, nu în avans

13 sep 2017 Autor: Gabriel Pecheanu

Călin Popescu Tăriceanu: E normal ca aceste dividende să fie vărsate către buget, pentru că acţionar este statul. Orice acţionar îşi încasează dividendele şi în mediul privat şi acelaşi lucru trebuie să fie şi la stat.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că Guvernul le-a solicitat companiilor de stat să vireze la buget dividendele de anii trecuţi, nu să plătească în avans.

„Guvernul a solicitat companiilor de stat să vireze dividendele care nu au fost distribuite anii anteriori, nu anticipat. Deci pentru anii anteriori sunt foarte multe dividende care s-au acumulat la companii şi nu au fost vărsate la bugetul de stat. E normal ca aceste dividende să fie vărsate către buget, pentru că acţionar este statul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 

Cuvinte cheie:
Tariceanu
, dividende
, refuz
, guvern
, solicitare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide