Burse - Fonduri mutuale

Teama de Grexit s-a mai domolit. Bursa de la Bucureşti a revenit pe verde

Teama de Grexit s-a mai domolit. Bursa de la Bucureşti a...

Autor: Roxana Pricop

30.06.2015, 14:44 1164

Bursa de la Bucureşti a trecut pe plus din a doua parte a şedinţei, raportând o creştere firavă de 0,27%, după ce a deschis ziua cu un minus de 0,6%.

Revenirea pe plus a bursei are loc pe rulaje ridicate, de 7,2 milioane de euro, în condiţiile în care în şedinţa de ieri, rulajele cu acţiuni au fost de circa 5,4 mil. euro.

Pe pieţele externe scăderile s-au temperat: indicele DAX, al bursei de la Frankfurt, are un minus de 0,3%, iar cel al bursei franceze scade cu 0,4% la ora 14.30 (ora României).

Schimbarea de sentiment a investitorilor are loc în condiţiile în care preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a făcut o ofertă de acord de ultim moment autorităţilor de la Atena, în care premierul elen Alexis Tsipras ar trebui să accepte în scris condiţiile propuse duminică de creditori şi să susţină votul în favoarea programului de reforme la referendum. Pe de altă parte, Ministrul grec al Finanţelor, Ianis Varoufakis, a confirmat marţi că Grecia nu va plăti în următoarele ore tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, astfel că va intra oficial în incapacitate de plăţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO