Burse - Fonduri mutuale

Templeton anunţă în septembrie dacă mută administrarea activelor FP pe o entitate afiliată

Templeton anunţă în septembrie dacă mută...

Autor: Roxana Pricop

14.08.2015, 00:07 1173
Noua lege a fondurilor de investiţii alternative, categorie din care face parte Fondul Proprietatea (FP), impune reguli stricte privind capitalul social minim al administratorului. Franklin Templeton, care gestionează activele de 12,8 mld. lei ale FP, este înregistrat în România ca sucursală - fără personalitate juridică şi fără capital social. Termenul limită pentru alinierea la cerinţele legii expiră în mai 2016.

În raportul semestrial de administrare emis ieri, Franklin Templeton spune că îşi va face publică poziţia privind aplicarea legislaţiei de implementare a directivei administratorilor de fonduri de investiţii alternative înainte de sfârşitul lunii septembrie. Reprezentanţii Franklin Templeton nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru detalii suplimentare.

Sfârşitul lunii septembrie este un termen limită mai important decât mai 2016 pentru că, potrivit contractului de administrare aprobat de acţionari în toamna anului trecut şi prin care Franklin Templeton a primit un nou mandat de doi ani la cârma FP, Fondul trebuie să ţină o adunare generală în octombrie prin care acţionarii să evalueze performanţa Franklin Templeton din primul an de mandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO