Burse - Fonduri mutuale

Templeton şi fondul suveran al Norvegiei profită de creşterea Petrom şi vând 8 milioane de acţiuni

Templeton şi fondul suveran al Norvegiei profită de...

Autor: Roxana Pricop

11.03.2016, 00:05 843
Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, şi fondul de investiţii Templeton Frontier Markets au reluat vânzările de acţiuni OMV Petrom (SNP) după ce în ultima lună titlurile celei mai mari companii de pe bursa locală s-au apreciat puternic cu 9% după o prăbuşire de 14% în ianuarie.
 
În şedinţa din 9 martie, cele două fonduri au vândut în tandem 8 milioane de acţiuni Petrom, reprezentând 0,014% din capitalul com­paniei, la acelaşi preţ de 0,259 lei/unitate.
 
Va­loarea totală a tranzacţiilor de vânzare a fost de circa două milioane de lei. Vânzările au fost inter­mediate de firma locală de brokeraj Ieba Trust. Fondurile au reluat vânzările după o pauză de aproape două luni.
 
Pe final de an 2015 şi în primele şedinţe de tranzacţionare ale lunii ianuarie, cei doi investitori au vândut tot în tandem un pachet de 0,3% din capitalul OMV Petrom. Tranzacţiile de vânzare de la începutul anului au fost perfectate la un preţ mediu de 0,298 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO