Burse - Fonduri mutuale

Tender: Din lipsa de bani, o sa ajungem sa facem barter

19.01.2009, 17:34 53

Omul de afaceri Ovidiu Tender, cu activitati in principal in domeniul energetic si imobiliar, spune ca lipsa de lichiditati din economie care cauzeaza blocajele la nivelul platilor va determina in scurt timp agentii economici sa recurga la barter (schimb de marfuri).
Holdingul cu acelasi nume pe care-l controleaza, Tender SA, are circa 16.000 de angajati si reuneste firme precum cea de prospectare geologica Prospectiuni Bucuresti, producatorul de generatoare de aburi Vulcan Bucuresti, Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri (SIRD), compania aeronautica Jetran Air sau compania sarba de medicamente FAM Farm.
"In perioada 1996 - 2000 au fost ani mai grei, dar am inceput sa ne descurcam pentru ca am revenit la schimbul de marfa si probabil asta se va intampla si acum. Cautam solutii. Sa nu mai circule banii intre noi, sa vedem de ce are nevoie fiecare. Un furnizor iti da metal, tu-i dai oua, ce are nevoie", spunea mai in gluma, mai in serios Ovidiu Tender intr-un interviu acordat ZF.
El mai spune ca au fost ani cand in Romania se platea in curent, in gaze, in orice se putea si se accepta intre agentii economici, in conditiile lipsei acute de bani din economie.
Tender a mai precizat ca sunt inclusiv clienti straini care intarzie platile catre anumite companii din grupul pe care-l controleaza, fenomenul luand o amploare mondiala.
"Este foarte adevarat ca sunt si clienti mari care, probabil fiind afectati, mai intarzie platile sau nu mai platesc, ceea ce ne creeaza o dificultate in programarea cash-flow-ului. Chiar daca banii exista pe hartie, toti suntem intr-o dependenta unii fata de altii si daca unii au probleme, acest lucru poate sa se reflecte si asupra activitatii tale", a precizat Ovidiu Tender.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO