Burse - Fonduri mutuale

Teraplast îşi transferă businessul de tâmplărie termoizolantă pe o altă firmă

Teraplast îşi transferă businessul de tâmplărie...

Autor: Ioana Tudor

18.02.2015, 19:27 485

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast (simbol bursier TRP) vrea să îşi transfere linia de business tâmplărie termoizolantă către Teraglass Bistriţa, o companie pe care o controlează integral. Transferul ar urma să aibă loc începând cu luna aprile 2015, potrivit unui comunicat al Teraplast, publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Linia de tâmplărie termoizolantă are o contribuţie de 10% în cifra de afaceri a Teraplast, care a ajuns la 232,4 milioane de lei anul trecut. În prezent 75% din cifra de afaceri pe segmentul de tâmplărie termoizolantă este generată de vânzările de pe pieţele externe.

„Decizia de transfer a liniei de business tâmplărie termoizolantă pe o entitate separată este un proces natural de separare a unui business auxiliar. Teraplast se va concentra şi mai mult să ofere soluţii eficiente pentru oameni şi mediu în domeniile noastre tradiţionale - instalatii, profile tâmplărie şi granule pentru mase plastice”, a afirmat directorul general al Teraplast Alexandru Stânean.

Transferul de activitate va presupune închirierea imobilelor în care se desfăfoară activitatea de producţie, iar utilajele de producţie vor fi vândute către Teraglass Bistriţa la preţul de 4,6 mil. lei. După transferul activităţii, tâmplăria termoizolantă se va comercializa sub brandul Teraglass.

Fabrica de tâmplărie termoizolantă este localizată în Bistriţa şi a fost construită în anul 2004. Teraplast este controlat de omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,7% din capitalul social. În acţionariat se află şi fondul KJK Fund II Sicav-SIF, cu o deţinere de 10%. Acţiunile Teraplast au închis şedinţa bursieră de astăzi în scădere cu 0,5% la preţul de 0,24 lei/unitate. La această referinţă compania are o capitalizare de 70,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO