Burse - Fonduri mutuale

Textila Oltul este la un pas de delistare

Textila Oltul este la un pas de delistare

Autor: Ioana Tudor

08.09.2014, 00:03 108

Acţionarii companiei Textila Oltul din Sfântu Gheor­ghe (simbol bursier TEXU), deţinută de compania belgiană Dra­pantex, se vor reuni pe 6 octombrie pentru un vot privind re­tra­gerea de la tranzacţionare a producătorului de textile, a cărui valoare de piaţă este de aproximativ 5 mil. lei (1,13 mil. euro). Re­pre­zentanţii Textila Oltul au spus recent că fac demersuri pentru delistarea companiei întrucât prezenţa la tranzac­ţio­nare pe bursă nu i-a adus societăţii niciun beneficiu.

Textila Oltul a fost înfiinţată în 1879 şi este unul dintre cei mai vechi producători de confecţii din România. Societatea a intrat la tranzacţionare pe piaţa RASDAQ în urma pri­vatizărilor în masă de la începutul anilor nouăzeci, iar din 1999 este deţinută de belgienii de la Drapantex, care con­trolează peste 84% din capitalul social.

Textila Oltul trimite la export întreaga producţie. Reprezentanţii companiei spun că anual circa 300 de camioane de lenjerie de pat produsă de fabrica din Sfântu Gheorghe, în valoare totală de 7,5 mil. euro, pleacă în Belgia şi către lan­ţu­rile franţuzeşti de hipermarketuri Leclerc, Auchan, Carre­four şi Systeme U.

Pentru primul semestru, Textila Oltul a raportat afaceri de 21,6 mil. lei, în urcare cu 66% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, şi un profit net aproape triplu, de 2,3 mil. lei. Acţiunile companiei nu s-au mai tranzacţionat din 10 aprilie 2009, când au închis la preţul de 4,05 lei pe unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO