Burse - Fonduri mutuale

Timpuri Noi vinde din active pentru a plăti retragerile acţionarilor

Timpuri Noi vinde din active pentru a plăti retragerile...

Autor: Roxana Pricop

06.07.2015, 00:04 1167

Producătorul de motoare şi turbine Timpuri Noi (TIMP), cu afaceri de 4,5 mil. lei pe an, a primit cereri de retrageri din partea a 13 acţionari ce deţin 713.422 de acţiuni, reprezentând aproape 23% din capitalul societăţii, ca urmare a retragerii de la tranzacţionare de pe piaţa RASDAQ, care se va desfiinţa în octombrie.

Societatea, controlată în proporţie de 73% de asociaţia de salariaţi, nu a publicat preţul pe care îl va plăti acţionarilor minoritari care se retrag din firmă, deşi era obligată să facă acest lucru. La cel mai recent preţ din piaţă al acţiunilor Timpuri Noi, de 3 lei/acţiune, pachetul de acţiuni de răscumpărat valorează 2,1 milioane de lei. Cel mai mare acţionar minoritar al firmei este SIF Muntenia (SIF4) cu 681.000 de acţiuni, sau 21,9% din capital.

Compania va trebui să răscumpere cele 713.000 de acţiuni din banii proprii. Pentru a face rost de banii necesari răscumpărărilor, Timpuri Noi va vinde un teren de situat pe strada Nerva Traian nr. 20, sector 3, Bucureşti, în suprafaţă de 561 metri pătraţi, pentru o sumă totală de 417.000 de euro (cca 1,8 mil. lei) către firma Tesaro Kit Construct SRL, potrivit deciziei luate de acţionari în AGA din 25 iunie.

De asemenea, societatea vrea să vândă mai multe imobile situate în Capitală pentru a face rost de banii necesari răscumpărărilor.

Societatea a încheiat anul trecut cu pierderi de 2,7 milioane de lei, faţă de un rezultat negativ de peste 7 milioane de lei în 2013. Afacerile firmei au fost de 4,5 milioane de lei anul trecut, în scădere faţă de 2013.

În urmă cu cinci ani, divizia de investiţii imobiliare a grupului IKEA, Vastint Holding B.V., a achiziţionat platforma Timpuri Noi din Capitală pentru 34,6 mil. euro, pentru construcţia de apartamente. Terenul achiziţionat are 51.000 metri pătraţi şi este situat la circa doi kilometri de Piaţa Unirii, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare din Bucureşti. Cu o parte din banii încasaţi din vânzare, Timpuri Noi a construit o nouă uzină amplasată în localitatea Jilava, Ilfov, Şos. Giurgiului nr. 5B.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO