Burse - Fonduri mutuale

Titlurile Broker Cluj au recuperat 53% intr-o saptamana

Titlurile Broker Cluj au recuperat 53% intr-o saptamana
25.09.2008, 21:04 12

Actiunile Broker Cluj au inregistrat cel mai mare randament de pe Bursa, cu un castig de 53%, pe fondul revenirii Bursei din ultima saptamana.

Dupa falimentele de saptamana trecuta din Statele Unite si salvarea in ultimul moment a gigantului AIG, criza financiara s-a mai atenuat si pietele internationale si-au domolit pierderile, inregistrand aprecieri usoare.
In aceste conditii, precum si datorita faptului ca actiunile au atins unele dintre cele mai mici preturi, Bursa de la Bucuresti a inregistrat cresteri importante in ultimele cinci zile.
Indicele celor mai lichide 25 de actiuni cotate pe piata, BET-XT, a urcat in ultima saptamana cu 8,6%, dupa ce anterior capul de afis a fost tinut in ultima perioada de actiunile societatii de brokeraj Broker Cluj (BRK), acestea inregistrand in aceasta perioada aprecieri foarte puternice, dupa pierderile importante din ultimele opt luni.
In aceasta perioada, titlurile Broker Cluj au avansat de la pretul de 0,2 lei/actiune la 0,307 lei/actiune ieri.
La acest nivel, capitalizarea societatii se ridica la 88,9 milioane de lei (24,2 milioane de euro).
Daca la sfarsitul anului trecut capitalizarea societatii se ridica la circa 560,9 milioane de lei (155,3 milioane de euro), la sfarsitul saptamanii trecute aceasta se ridica la 57,9 milioane de lei (15,7 milioane de lei). Intre timp, Broker Cluj a realizat o majorare de capital in valoare de circa 40,4 milioane de lei, pe fondul unei emisiuni a 80 milioane de titluri cu o valoare nominala de 0,5 lei/actiune.
De la inceputul anului, titlurile Broker Cluj au scazut dramatic, cu circa 92,6%, ajungand la un pret de 0,2 lei/actiune la sfarsitul saptamanii trecute.
Scaderile din acest an au venit si pe fondul rezultatelor in scadere ale companiei.
Profitul Broker Cluj pe primele opt luni din acest an a ajuns la 2,84 milioane de lei, acesta fiind cu 11,6 ori mai mic decat in acelasi interval din 2007.
Totodata, activul net al acesteia a coborat pe parcursul acestui an, ajungand la 160 mil. lei la finele lunii august, dar s-a situat in crestere cu 15,3% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2007.
In ultima saptamana, si alte societati au reusit sa aduca randamente importante, sapte dintre actiunile de la Bursa inregistrand cresteri de peste 20% in acest interval.
Astfel, titlurile Turbomecanica (TBM) au sarit in ultimele cinci sedinte cu 34,2%, crescand de la un pret de 0,12 lei/actiune pe 18 septembrie la 0,161 lei/actiune ieri. De la inceputul anului, actiunile companiei pierdusera pana la sfarsitul saptamanii trecute circa 81% din valoare.
Aprecieri importante au mai cunoscut in ultima perioada si titlurile Zentiva (SCD), cu o crestere de 32%, titlurile Titan (MPN), cu un avans de 21,4%, precum si actiunile Antibiotice Iasi (ATB) si Altur Slatina (ALT), cu cresteri de 22,7%.
Indicele general al pietei, BET-C, a pierdut de la inceputul anului jumatate din valoare, scazand de la un nivel de circa 6.500 de puncte in ianuarie la 3.250 de puncte pe 18 septembrie. In ultimele cinci sedinte, in care emitentii au inregistrat destul de multe cresteri puternice, indicele a avansat cu circa 7,9%, ajungand la un nivel de 3.500 de puncte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO