Burse - Fonduri mutuale

TMK-Artrom, cifră de afaceri mai mare cu 33% şi o majorare a profitului de peste patru ori după nouă luni

TMK-Artrom, cifră de afaceri mai mare cu 33% şi o...

Autor: Dan Grigore Ivan

14.11.2017, 00:00 414

TMK-Artrom (TMK), companie producătoare de ţevi din oţel, a realizat o cifră de afaceri de 756,8 mil. lei, în creştere cu 33,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce de profitul exerciţiului curent a fost de 21,99 mil. lei, faţă de 5,16 mil. lei. Capitalizarea bursieră a TMK-Artrom este de 405 mil. lei (88 mil. euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii cu titluri TMK în valoare de 0,9 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de peste 30% a acţiunilor, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei locale, a crescut în aceeaşi perioadă cu 9%.

TMK Artrom a realizat o apreciere a valorii de piaţă de 38%, în luna august, plasându-se astfel pe locul al doilea în topul celor mai mari avansuri lunare, în vreme ce indicele BET s-a depreciat cu aproape 3%. Compania este deţinută în proporţie de 92,72% de către TMK Europe, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO