Burse - Fonduri mutuale

TMK Artrom vrea să împrumute 60 mil. € de la UniCredit şi BCR

TMK Artrom vrea să împrumute 60 mil. € de la UniCredit şi BCR

Autor: Carol Dan

01.08.2011, 00:05 587

Producătorul de ţevi din oţel TMK Artrom Slatina (ART) dingru­pul si­derurgic rus TMK intenţionează să con­tracteze crediteîn valoare totală de 60 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank şiBanca Co­mer­cială Româ­nă (BCR) pen­tru refinan­ţa­rea unorîm­prumuturi şi asi­gura­rea capitalului de lucru.

Propunerile vor fi dis­cutate în Adunarea Ge­ne­ralăExtraordinară a Ac­ţio­narilor pro­gramată pentru 31 august, searată într-un raport al TMK Ar­trom transmis vineri Bursei deValori Bu­cureşti (BVB). Creditul de la UniCredit, în valoare de 20mil. euro, va fi utilizat pentru refinanţarea unor împrumuturi.

TMK Artrom vrea să contracteze de la BCR o facilitateneangajantă sub for­mă de descoperire de cont în valoare de 20 mil.euro pentru finanţarea acti­vi­tă­ţii curente şi asigurareanecesaru­lui de ca­pital circulant. Această facilitate va în­locuio linie de credit overdraft exis­ten­tă, cu o valoare de 18,4 mil.euro, acor­dată tot de BCR, se precizează în raport.

De asemenea, producătorul de ţevi inten­ţionează să acceseze,tot de la BCR, o facilitate angajantă pe termen lung, în valoare dealte 20 mil. euro, pen­tru finanţarea activităţii cu­rente şiasigurarea ne­ce­sarului de capital circulant.

Altă propunere care va fi discutată în AGA din 31 augustvi­zea­ză revo­ca­rea Consi­liu­lui de Ad­mi­nis­tra­ţie (CA) înurma de­misiei a trei membri, nu­mirea altor reprezentanţi înConsiliu şi reducerea de la şapte la cinci a nu­mărului membrilorCA. Din CA au de­misionat Dmitri Cernicenko, Kon­stan­tin Semerikovşi Marcenko Serghei. Ruşii Marcenko Kirill şi Evgheni Makarov şiromânul Adrian Popescu vor deţine în continuare poziţiile de membriîn CA. Adrian Popescu deţine poziţia de director general alpro­ducătorului de ţevi. În locul celor trei de­mi­sionari estepropus în CA cetă­ţeanul rus Andrei Zimin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO