Burse - Fonduri mutuale

Toamna pe Bursă: pe ce acţiuni pariază brokerii

 Toamna pe Bursă: pe ce acţiuni pariază brokerii

Autor: Liviu Popescu

07.09.2016, 00:07 2711

Brokerii consideră că acţiunile care ar putea să aducă câştiguri în această toamnă ar putea veni din sectorul bancar datorită revigorării creditării, dar totodată câteva dintre cele mai importante oportunităţi de investiţie sunt în prezent şi la emitenţii de talie medie datorită rezultatelor din primul semestru.

„Este de aşteptat ca profitabilitatea băncilor locale listate la bursa de la Bucureşti să fie susţinută de revigorarea creditării, însă legea dării în plată ar putea să încetinească ritmul de creştere al creditării“, se arată într-un raport al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale din România.

Pe de altă parte, brokerii de la Prime Transaction consideră că emitenţii de talie medie prezintă cele mai interesante oportunităţi de investiţie, element datorat rezultatelor financiare din primul semestru, care le-au pus pe radarele investitorilor.

„Teraplast are una dintre cele mai mari rentabilităţi ale capitalulului propriu din piaţă, în jurul nivelului de 25%, însă multiplii de piaţă sunt şi mai mici în cazul companiei din Bistriţa“, scriu ei într-un raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO