Burse - Fonduri mutuale

Toată lumea vrea să stea la masă cu chinezii: Investitorii de retail au suprasubscris oferta publică iniţială a grupului Ant de 872 de ori

Toată lumea vrea să stea la masă cu chinezii:...

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2020, 14:39 449

Investitorii de retail au suprasubscris oferta publică iniţială a grupului Ant de 872 de ori, în contextul în care investitorii din China au încercat să prindă o felie din cea mai mare listare duală din istorie, în valoare totală de 34,4 miliarde dolari, conform datelor citate de Reuters.

Listarea duală a grupului Ant va atrage circa 17,2 miliarde dolari pe bursa din Shanghai şi o valoare similară pe bursa din Hong Kong, depăşind recordul stabilit de listarea gigantului Saudi Aramco, care s-a ridicat la 29,4 miliarde de dolari în decembrie anul trecut.

Investitorii au dat năvală şi au încercat să prindă câte o felie din marele tort chinezesc, întrucât grupul Ant operează cea mai mare platformă de plăţi din China şi intermediază şi alte tipuri de servicii financiare.

Compania a stabilit luni preţul pentru listarea din Shanghai la 10,27 dolari per acţiune şi a oferit un procent de 4% din acţiuni către investitorii de retail din toată ţara, în timp ce un procent de 80% din acţiuni a fost oferit către 29 de investitori strategici.

Restul de 16% din listare din Shanghai a fost alocat spre investitori instituţionali non-strategici, care au suprasubscris tranşa de 284 de ori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO