Bănci și Asigurări

Brokerii au intermediat anul trecut prime reprezentând mai mult de jumătate din totalul subscrierilor din piaţa de asigurări

Brokerii au intermediat anul trecut prime reprezentând...

Autor: Andra Oprescu

16.03.2015, 00:06 214
Brokerii de asigurări au intermediat anul trecut prime în valoare de 4,56 mld. lei, în creştere cu 16,3% faţă de 2013, acestea reprezentând peste 56% din totalul primelor brute subscrise pe piaţa de asigurări, potrivit datelor anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Spre comparaţie, în 2013 brokerii din piaţa de asigurări au intermediat prime de 3,9 miliarde de lei, gradul de intermediere fiind sub 50%. Ca structură, primele inter­mediate pentru asigurări generale au fost în valoare de 4,45 miliarde de lei, în timp ce pe segmentul asigurărilor de viaţă acestea au fost de numai 110 milioane de lei.
 
Astfel, gradul de intermediere a fost de aproape 70% pentru asigură­rile generale, dar acest indicator a rămas la valori reduse în cazul asigurărilor de viaţă (6,7%). Asigurările de răspundere civilă pentru vehicule (RCA şi CMR) au reprezentat aproximativ jumătate din primele intermediate, iar cele Casco circa un sfert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO