Top 10 fonduri mutuale în funcţie de numărul de investitori

6 feb 2017 Autor: Corina Zamfir

Erste Bond Flexible, Raiffeisen Ron Plus şi BT Obligaţiuni se află în top 3 fonduri mutuale ca număr de investitori pe piaţa românească, cu 170.000 de in­ves­titori în total, arată o analiză făcută pe baza datelor despre evoluţia fondurilor mutuale de pe site-ul ZF.ro/Fonduri mutuale.

Lupta cea mai strânsă se dă însă între locurile doi şi trei, Erste Bond Flexible aflându-se la o distanţă considerabilă faţă de celelalte fonduri.

Astfel, Erste Bond Flexible (fost BCR Obli­ga­ţiuni), fond de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix, este cel mai atractiv fond mutual din punctul de ve­dere al numărului de investitori (103.099). Fondul a ra­portat un randament în scă­dere cu 0,3182% în ultima săptămână şi cu un activ net în valoare de 6,04 mld. lei (1,3 mld. euro).

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.02.2017

 

Cuvinte cheie:
fonduri mutuale
, investitori
, top
, functie
, erste
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide