Burse - Fonduri mutuale

Topul acţiunilor cu cele mai mari randamente totale

Topul acţiunilor cu cele mai mari randamente totale

Autor: Roxana Pricop

15.10.2015, 00:07 1763

Acţiunile producătorului de utilaje Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF) şi cele ale Conpet Ploieşti (COTE) au adus inves­ti­torilor cele mai mari randamente totale (evoluţie acţiuni plus dividende) de până la 50% în acest an, în timp ce la Romgaz, scăderea acţiunilor „a mâncat“ tot câştigul din dividende.

Potrivit unei analize a ZF, dintr-un clasament al celor mai bune 14 acţiuni plătitoare de dividende (cu randamente ale di­vi­dendelor cuprinse între 12% şi 6%), patru acţiuni au ran­da­ment total negativ. Mai exact, deprecierea acţiunilor din acest an a fost mai mare decât randamentul dividendului la Romgaz (minus 3,6% în acest an), Electro­ar­geş (-6,5%), Conted (-12,5%) şi Artego (-25%). În cazul Rom­gaz, acţiunile au scăzut cu 13% în acest an, mai mult decât ran­da­mentul dividendului.

„În cazul Romgaz, acţiunile nu şi-au revenit după trecerea datei de ex dividend pentru că sentimentul din piaţă s-a schim­bat, existând aşteptări ca rezultatele financiare ale companiei să fie mai slabe decât cele de anul trecut şi că FP ar putea să îşi vân­dă din acţiunile Romgaz la un moment dat pen­tru a face rost de lichi­dităţi pentru răscumpărări“, a explicat Nicu Grigoraş, direc­tor de tranzacţionare la firma de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO