Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai ieftine acţiuni de la bursă după furtuna din ianuarie

Topul celor mai ieftine acţiuni de la bursă după...

Autor: Roxana Pricop

03.02.2016, 00:07 2525

Producătorul de mase plastice Romcarbon Buzău (ROCE), producătorul de elicoptere IAR Braşov (IARV) alături de transportatorul de energie Transelectrica (TEL) sunt cele mai ieftine acţiuni de la bursa din Bucureşti, raportat la indicatorul PER (Price to Earnings Ratio). Băncile, deşi au scăzut cu până 18% în acest an, par scumpe, dar brokerii spun că merită un preţ mai mare dacă acestea îşi cresc profitabilitatea.

Indicatorul PER se calculează împărţind preţul acţiunii la profitul net pe acţiune. Cu cât indicatorul PER este mai mic, cu atât o acţiune poate fi considerată mai atractivă sau subevaluată.

“Sunt acţiuni precum cele ale Romcarbon sau ale Vrancart care prezintă indicatori de evaluare extrem de atractivi. Acestea sunt însă acţiuni cu lichiditate mică, deci expun investitorii la riscuri mai mari pentru că achiziţia sau vânzarea unui pachet mai mare de acţiuni este dificilă. Astfel că alături de indicatorul PER, investitorii ar trebui să analizeze şi gradul de îndatorare, managementul companiei, evoluţia afacerilor şi profitului“, spune Nicu Grigoraş, director de tranzacţionare la firma de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO