Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai mari administratori de active din România. Cine sunt cei 12 oameni care au pe mână active de 7,78 miliarde de euro?

Grzegorz (Greg) Konieczny, managerul Fondului Proprietatea

Topul celor mai mari administratori de active din România. Cine sunt cei 12 oameni care au pe mână active de 7,78 miliarde de euro?

Autor: Andrei Chirileasa

01.12.2011, 00:08 1285

Grzegorz (Greg) Konieczny, managerul Fondului Proprietatea - 3,46 mld. €

Konieczny, 40 de ani, este vicepreşedinte executiv şi manager de portofoliu la Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, care are mandatul de administrator al Fondului Proprietatea, una dintre cele mai mari afaceri din România, cu active de aproape 3,5 mld. euro.

El s-a alăturat companiei Templeton în 1995. Responsabilităţile sale sunt legate în principal de cercetare şi analiză pentru companii din centrul şi sud-estul Europei (mai puţin Rusia). Înainte de a veni la Templeton, Konieczny a fost director al Capital Market Transactions în cadrul Bank Gdanski, una dintre cele mai mari instituţii financiare din Polonia la acea vreme. Konieczny este absolvent al Universităţii din Gdansk (Polonia) cu diploma de Master în Economie. În 1994, a obţinut licenţa de consultant de investiţii din partea Comisiei pentru Titluri de Valoare din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO