Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai performante fonduri mutuale

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Roxana Pricop

12.11.2015, 00:07 2099

Fondurile de acţiuni concurează cu fondurile de obligaţiuni pentru primele poziţii în clasamentul celor mai performante fonduri mutuale în ultimele 12 luni, o situaţie rară ce arată că asumarea unui risc ridicat a fost la fel de bine răsplătită ca expunerea la un risc redus.

Liderul clasamentului este fondul de randament absolut Audas Piscator, cu un câştig de 55% în ultimele 12 luni, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Administratorul fondului, societatea Atlas Asset Manage­ment, a mizat de aprecierea francului elveţian în raport cu euro din acest început de an. Pe locul secund se situează fondul iFond Acţiuni, cu un câştig de 8,8%, urmat de fondul BT Maxim cu un câştig de 8,45%.

Ambele fonduri au pe poziţii fruntaşe în portofolii acţiu­nile BRD SocGen şi cele ale Băncii Transilvania. Acţiunile BRD au urcat cu 40% în acest an, iar cele ale Băncii Transilvania au accelerat cu 60%. Cele mai performante fonduri de obligaţiuni sunt trei fonduri administrate de BRD AM. Mai exact, BRD Euro Fond are un plus de 7,33% în euro în ultimele 12 luni, urmează fondul BRD Simfonia cu un plus de 7% şi BRD Obligaţiuni cu un câştig de 6,88%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO