Topul celor mai performante fonduri mutuale. Fondurile româneşti de obligaţiuni afişează randamente de maximum 4%. Doar două fonduri de acţiuni au randamente pozitive

17 iun 2016 Autor: Liviu Popescu

Fondurile autohtone de obligaţiuni se poziţionează pe primele locuri în funcţie de randamentele ultimelor 12 luni, în faţa celor străine, cu niveluri de maximum 4%, însă vizibil mai reduse ca în ultimii ani. Pe de altă parte, doar două fonduri de acţiuni, ambele străine, mai afişează randa­mente pozitive.

„Fondurile de obligaţiuni au avut de suferit puternic în ultimul an din cauza politicilor băncilor centrale care au coborât dobânzile până spre teri­to­riul negativ. Dobânzile atât de joase au forţat fondurile de obligaţiuni să in­ves­tească în active cu randamente ex­trem de scăzute, ceea ce s-a văzut şi în perfor­manţa acestora“, a explicat Alin Bren­dea, directorul general adjunct al com­paniei de brokeraj Prime Transaction.

Pe segmentul fondurilor de ob­li­ga­ţiu­ni şi instrumentelor cu venit fix, Car­pa­tica Obligaţiuni afişează un ran­dament de 3,89%, urmat de BRD Obli­ga­ţiuni cu 3,47% şi OTP Obligaţiuni cu 3,35%. Ast­fel, primele trei cele mai per­for­mante fonduri de obligaţiuni sunt cele ro­mâneşti, urmate de Pioneer Sta­bilo, cu 3,3%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.06.2016

 

Cuvinte cheie:
fonduri
, randamente
, actiuni
, obligatiuni
, fonduri mutuale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide