Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai performante fonduri mutuale. Fondurile româneşti de obligaţiuni afişează randamente de maximum 4%. Doar două fonduri de acţiuni au randamente pozitive

Topul celor mai performante fonduri mutuale. Fondurile...

Autor: Liviu Popescu

17.06.2016, 00:08 5940
Fondurile autohtone de obligaţiuni se poziţionează pe primele locuri în funcţie de randamentele ultimelor 12 luni, în faţa celor străine, cu niveluri de maximum 4%, însă vizibil mai reduse ca în ultimii ani. Pe de altă parte, doar două fonduri de acţiuni, ambele străine, mai afişează randa­mente pozitive.

„Fondurile de obligaţiuni au avut de suferit puternic în ultimul an din cauza politicilor băncilor centrale care au coborât dobânzile până spre teri­to­riul negativ. Dobânzile atât de joase au forţat fondurile de obligaţiuni să in­ves­tească în active cu randamente ex­trem de scăzute, ceea ce s-a văzut şi în perfor­manţa acestora“, a explicat Alin Bren­dea, directorul general adjunct al com­paniei de brokeraj Prime Transaction.

Pe segmentul fondurilor de ob­li­ga­ţiu­ni şi instrumentelor cu venit fix, Car­pa­tica Obligaţiuni afişează un ran­dament de 3,89%, urmat de BRD Obli­ga­ţiuni cu 3,47% şi OTP Obligaţiuni cu 3,35%. Ast­fel, primele trei cele mai per­for­mante fonduri de obligaţiuni sunt cele ro­mâneşti, urmate de Pioneer Sta­bilo, cu 3,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO