Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai „scumpe“ şi ale celor mai „ieftine“ acţiuni. Firmele din energie din top au şi cele mai mari randamente

Topul celor mai „scumpe“ şi ale celor mai...

Autor: Liviu Popescu

24.05.2016, 00:08 1787

Un număr de cinci companii care activează în energie se găsesc pe lista celor mai „scumpe“ zece acţiuni cotate la bursă, cu un preţ pe titlu şi de 270 de lei, iar trei dintre ele plătesc dividende cu ran­da­men­te chiar şi de două cifre. La polul opus, în topul celor mai „ieftine“ acţiuni se găsesc pro­du­că­tori precum Altur, Rompetrol Rafi­nare, Turbomecanica.

Transgaz (TGN), Erste Group Bank (EBS), Conpet Ploieşti (COTE) se poziţio­nează pe podiumul celor mai „scumpe“ ac­ţiuni, iar în clasamentul celui mai mare ran­dament plătit brut se găsesc Romgaz 11,5%, COTE cu 10,6% şi TGN cu 10,26%.

„Firmele vechi, care au fost listate pe piaţa Rasdaq la începutul anilor ’90 au trecut prin denominarea leului, proces care le-a afectat şi valoarea nominală. Fiind tranzac­ţionabile şi cu acţionariat dispersat, nu au putut «comasa» acţiuni pentru a le creşte valoarea nominală şi implicit preţul“, a explicat analistul economic Dragoş Cabat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO