Burse - Fonduri mutuale

Topul creşterilor şi scăderilor acţiunilor la nouă luni: Banca Transilvania, +34%. Nuclearelectrica, -18%

Topul creşterilor şi scăderilor acţiunilor la nouă...

Autor: Liviu Popescu

04.10.2016, 00:07 46250

Un investitor care a pariat 100 de lei la finele anului 2015 pe acţiuni Banca Transilvania (TLV) a avut în nouă luni un câştig de 34 de lei, în condiţiile în care acţiunile băn­cii au crescut cu 34%, evoluţie ajustată cu majorarea de ca­pi­tal şi dividendele plătite. Spre comparaţie, dacă in­ves­titorul alegea să depună 100 de lei la bancă, într-un depozit cu scadenţa la nouă luni, ar fi primit circa 1,4 lei la final de septembrie.

Pe de altă parte, pariul de 100 de lei pe acţiunile Nu­cle­ar­­electrica (SNN) până pe 30 septembrie i-ar fi adus in­vestitorului o pierdere de 18 lei, potrivit calculelor com­paniilor de brokeraj.

Un număr de şase emitenţi din 10 câţi alcătuiesc BET au ieşit pe verde din trimestrul al treilea faţă de ultima şedinţă din decembrie 2015. Din patru companii câte au fost pe roşu, cu scăderi ale preţului acţiunilor între 5% şi 18%, trei sunt din sectorul energetic (RomgazPetrom, Nuclear­elec­trica) ale căror rezultate financiare semestriale i-au demo­tivat pe investitori.

Bursa la Bucureşti a început slab anul 2016, cu scăderi pe linie ale acţiunilor din cauza contextului extern tu­multuos. În ultimii ani, luna ianuarie a fost una consi­derată bună de investitori, însă în 2016 situaţia a fost diferită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO