Burse - Fonduri mutuale

Topul salariaţilor şi directorilor milionari de pe bursă

Topul salariaţilor şi directorilor milionari de pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

25.07.2013, 20:53 1217
Cei mai bogaţi salariaţi ai companiilor listate pe bursă deţin pachete a căror valoare se învârte în jurul cifrei de 100 mil. euro. Directorii de la Aerostar Bacău şi asociaţiile salariaţilor (PAS-uri) de la Artego Târgu-Jiu (ARTE) şi Compa Sibiu (CMP) deţin cele mai valoroase participaţii.
 
Grigore Filip şi Doru Da­mas­chin, directorul ge­ne­ral şi directorul finan­ciar al Aerostar Bacău, care conduc compania de două decenii şi au făcut din pro­du­că­to­rul de avioane cel mai mare jucător din industria aeronautică românească, sunt în prezent cei mai bogaţi salariaţi de pe bursă, fiecare cu o avere de circa 10 mil. euro. Ei au încasat de asemenea nu­mai în ultimul an dividende de la com­panie în valoare de 5 milioane de lei (1,1 mil. euro).
 
Aerostar este controlată în pro­por­ţie de 71% de firma Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aero­nautice din România, care este con­trolată la rândul ei de Grigore Filip şi Doru Damaschin. Al treilea acţionar al Iarom este Mihai Toncea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO