Burse - Fonduri mutuale

Toţi ochii pe bursă: 67 de companii îşi anunţă rezultatele financiare pe primul trimestru în această săptămână

Toţi ochii pe bursă: 67 de companii îşi anunţă...

Autor: Roxana Pricop

12.05.2013, 19:39 641

Investitorii au parte în această săptămână de cele mai aglomerate zile pe bursă pentru că 67 de companii au programat să îşi anunţe rezultatele financiare pe primul trimestru în intervalul cuprins între 13 mai şi 17 mai.

Astăzi, 13 mai, este programată publicarea rezultatelor financiare ale combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) şi cele ale Rompetrol Rafinare (RRC). Combinatul chimic este în insolvenţă, iar potrivit administratorului judiciar al Oltchim Gheorghe Piperea, un număr de 900 de salariaţi de la Oltchim vor fi concediaţi începând din această săptămână, dintre care 600 de la Râmnicu Vâlcea şi 300 de la Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti.

Marţi, 14 mai, urmează să îşi anunţe rezultatele financiare pentru primele trei luni din an Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN). În 2012, Petrom a avut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro). Investitorii aşteap­tă să vadă dacă compania a avut un început bun de an. La Transgaz, acestea vor fi primele rezultatele financiare publicate după oferta publică secundară prin care statul a vândut 15% din acţiuni pentru circa 72 milioane de euro.

Miercuri, 15 mai, Fondul Proprietatea (FP) şi trei dintre cele cinci SIF-uri, mai exact Moldova (SIF2), Muntenia (SIF4) şi Oltenia (SIF5), îşi vor anunţa primele rezultate financiare pe 2013. În cazul SIF-urilor, care au avut loc alegeri în aprilie încheiate cu schimbări de management, rezultatele pe primul trimestru sunt punctul de plecare pentru noile conduceri. Tot miercuri îşi vor anunţa rezultatele financiare dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), producătorul de medicamente Antibiotice şi Banca Comercială Carpatica (BCC). La începutul lunii aprilie, Johan Gabriels, fostul preşedinte al RBS România, şi-a preluat oficial noua funcţie de director general al Băncii Carpatica odată ce a primit aprobarea BNR pentru ocuparea postului de conducător. El preia o bancă trecută deja printr-un proces de restructurare, dar care ar trebui adâncit pentru consolidarea profitabilităţii refăcute anul trecut. Tot miercuri îşi va anunţa rezultatele financiare transportatorul naţional de energie Transelectrica (TEL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO