Burse - Fonduri mutuale

Toţi ochii pe bursă: 79 de companii îşi anunţă bilanţurile pe T1 săptămâna viitoare

În funcţie de cum arată bilanţurile companiilor în primul trimestru s-ar putea decide evoluţia bursei din următoarele luni

În funcţie de cum arată bilanţurile companiilor în primul trimestru s-ar putea decide evoluţia bursei din următoarele luni

Autor: Roxana Pricop

08.05.2015, 00:04 694

Săptămâna bursieră 11-15 mai va fi extrem de încărcată pentru investitori pentru că 79 de companii au programată publicarea rezultatelor financiare pe primul trimestru, unele dintre acestea, precum Nuclearelectrica (SNN), Conpet (COTE) şi Teraplast (TRP), organizând şi teleconferinţe cu investitorii şi analiştii. OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie de pe bursa de la Bucureşti, cu o capitalizare de 22,6 mld. lei, va închide sezonul raportărilor trimestriale cu anunţarea rezultatelor financiare pe 18 mai.

În funcţie de cum arată bilanţurile companiilor în primul trimestru s-ar putea decide evoluţia bursei din următoarele luni. Indicele BET are un plus de 6,7% de la începutul anului, în mare parte alimentat de evoluţia mai bună din luna aprilie.

Rezultatele financiare vor da indicii investitorilor despre cum a fost începutul de an şi cum stau companiile în atingerea indicatorilor bugetaţi.

Din rândul acţiunilor „blue-chip“, Banca Transilvania a fost cea care a deschis sezonul raportărilor trimestriale, anunţând bilanţul pe primul trimestru pe 30 aprilie. Banca a raportat un profit net de 152 mil. lei (35 mil. euro) în primul trimestru, în creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. A urmat BRD pe 6 mai. Banca a raportat în primul trimestru un profit net consolidat de 140 mil. lei, de 2,9 ori mai mare în comparaţie cu acelaşi interval al anului trecut. Luni,11 mai, îşi va anunţa bilanţul Banca Comercială Carpatica (BCC), cea de-a treia bancă listată la  Bucureşti.

Companiile din sectorul energetic îşi vor anunţa rezultatele financiare pentru primele trei luni săptămâna viitoare. Miercuri, 13 mai, Romgaz îşi va anunţa rezultatele, în aceeaşi zi cu Transgaz. Joi, 14 mai, urmează rezultatele Nuclearelectrica, cele ale Rompetrol Rafinare. Vineri, 15 mai, grupul de distribuţie Electrica va anunţa ce a făcut în primul trimestru, la fel şi Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO