Burse - Fonduri mutuale

Traderii de la Marea Neagră au pus petrolul „la păstrare“

Traderii de la Marea Neagră au pus petrolul „la...

Autor: Radu Bostan

26.01.2015, 09:15 1487
Ieftinirea rapidă a petrolului pe pieţele interna­ţionale i-a făcut nervoşi pe traderi, care au început să pompeze „aurul negru“ în rezervoare, în ideea de a-l vinde odată ce preţurile îşi mai revin, spun reprezentanţii Oil Terminal (simbol bursier OIL), companie de stat care operează unul dintre cele mai mari terminale de ţiţei de la Marea Neagră.
 
Cotaţia petrolului Brent a scăzut de la un maxim de 115 dolari/baril în iunie 2014 la mai puţin de 50 dolari/baril în prezent. Unii analişti se aşteaptă ca preţul să mai scadă câteva luni, înainte de a reveni către un nivel de 60-70 de dolari spre sfârşitul anului.
 
„Influenţa cotaţiilor internaţionale la ţiţei şi produse petroliere în sensul descreşterii vertiginoase a creat un dezechilibru pe piaţa de trading, importante companii căutând soluţii de depozitare pe o perioadă de trei-şase luni, în speranţa unei îmbunătăţiri a cotaţiilor în semestrul II al acestui an“, spune Gabriel Daraban, directorul comercial al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO