Burse - Fonduri mutuale

Tradeville: Cele mai interesante oportunităţi în 2017 ni se par băncile. Companiile de utilităţi sunt mai puţin promiţătoare

Tradeville: Cele mai interesante oportunităţi în 2017...

Autor: Liviu Popescu

17.01.2017, 00:05 2873

Analiştii de la Tradeville consi­deră că la nivel sectorial cele mai interesante oportunităţi de investiţii în 2017 sunt băncile, ale căror rezultate finan­ciare de anul trecut arată că sis­temul bancar nu este puternic afectat de legea dării în plată şi care îşi vor îm­bunătăţi marjele de profit în contextul creşterii dobânzilor la scadenţe lungi.

„O altă oportunitate sunt acţiunile pro­ducătorilor de petrol şi gaze, după ce atât OPEC, cât şi alte state pro­ducă­toare de petrol din afara car­telului s-au angajat la prima tăiere a producţiei din ultimii ani - ceea ce ar trebui să susţină creşterea cotaţiilor petrolului în con­tinuare. În schimb, companiile de utili­tăţi par mai puţin promiţătoare, dată fiind continuarea reducerilor de tarife reglementate“, au spus repre­zentanţii Tradeville pentru ZF.

Începutul de an pare însă dificil pentru sectorul bancar de la bursă în con­diţiile în care acţiunile Băncii Tran­sil­vania (TLV), cel mai lichid emitent, au atins vineri 2,265 lei, cel mai scăzut preţ al ultimelor cinci luni. Şi ieri pre­ţul afişat era tot de 2,265 lei, pe fondul unor tranzacţii de 4,5 mil. lei până la ora 13:00. Acţiunile BRD au scăzut ieri la 11,28 lei, în cazul ambelor bănci co­recţia de la începutul anului fiind de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO