Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica ar putea fi trasă în jos de datele slabe pe energie

Transelectrica ar putea fi trasă în jos de datele slabe...

Autor: Liviu Popescu

09.08.2016, 00:05 857

♦ Investitorii se uită mai degrabă la perspectivele de dezvoltare ale activităţii decât la rezultatele pe T2, spun brokerii ♦ Compania vrea 5 mld. lei investiţii în următorii 10 ani, dublu faţă de perioada 2008-2015.

 
Transelectrica (TEL), companie controlată de statul român şi care operează sistemul naţional de transport al energiei electrice, ar putea fi afectată în trimestrul al doilea de datele slabe pe energie, în condiţiile în care producţia de energie s-a diminuat cu 4,7%, iar exporturile au fost mai mici cu 12,4% faţă de T2/2015.
 
Interesul investitorilor pentru titlurile TEL ar putea ţine însă cont mai mult de perspectivele de dezvoltare a activităţii decât de rezultatele aşteptate în trimestrul al doilea, susţin brokerii. Compania îşi va publica raportul semestrial pe 12 august. În perioada aprilie-mai, doar importurile de energie au avut o evoluţie favorabilă, cu 140% creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO