Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica are la nouă luni venituri de 2,4 mld. lei şi un profit net de doar 65 mil. lei

Transelectrica are la nouă luni venituri de 2,4 mld. lei...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2017, 00:06 586
Afacerile au urcat cu 27%, dar profitul net s-a diminuat cu 70%. Rezultatele sunt în scădere ca urmare a diminuării tarifului de transport cu 10%. În T3 compania a trecut pe pierderi de 34 mil. lei.
Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, a încheiat primele nouă luni cu venituri totale de 2,4 miliarde lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce profitul net s-a redus cu 70%, la 65 mil. lei. Declinul rezultatului net a fost determinat în principal de scăderea veniturilor din serviciul de transport al energiei electrice. „Rezultatele în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent sunt determinate atât de scăderea profitului din activităţile cu profit permis (pe fondul reducerii cu circa 10% a tarifului de transport faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), cât mai ales de înregistrarea unei pierderi semnificative corespunză­toare activităţilor derulate în baza unui model de reglementare profit zero“, arată raportul financiar al companiei. Ieri la ora 16:30 acţiunile TEL se tran­zacţionau la 25,2 lei, în scădere cu 1,6% faţă de şedinţa precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO