Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica primeşte un grant de 27 milioane euro de la Comisia Europeană

Transelectrica primeşte un grant de 27 milioane euro de...

Autor: Dan Grigore Ivan

29.01.2018, 00:04 499

Transelectrica (TEL), companie deţinută în proporţie de 58,68% de statul român, a anunţat primirea din partea Comisiei Europene a unui grant în valoare de 27,08 milioane euro de la Comisia Europeană pentru construirea liniei electrice de 400 kV Cernavodă - Stâlpu, importantă pentru capacitatea de interconexiune dintre România şi Bulgaria şi integrarea energiei eoliene din zona Dobrogea.

„Acesta este primul dintre cele şase proiecte de interes comun ale Transelectrica, incluse pe lista revizuită în noiembrie anul trecut, care primeşte finanţare de la Comisia Europeană“, conform reprezentanţilor Transelectrica (TEL).

Capitalizarea bursieră a Transelectrica este de 1,968 miliarde lei (428 milioane euro), după ce de la începutul acestui an acţiunile TEL au crescut cu 9,37%, puţin peste evoluţia indicelui BET, referinţa bursei locale, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 10,23 milioane lei.

„Construirea acestei linii este necesară, ţinând cont de perspectivele de dezvoltare a parcului de producţie din zona Dobrogei. Linia de 400 kV Cernavodă-Stâlpu va avea o lungime de circa 160 de kilometri, iar pentru punerea ei în funcţiune este necesară construirea staţiei 400 kV Stâlpu şi extinderea staţiilor Cernavodă şi Gura Ialomiţei. Conform Planului de Dezvoltare pe 10 ani al CNTEE Transelectrica SA, LEA 400 kV Cernavodă-Stâlpu va fi finalizată în anul 2020“, continuă reprezentanţii companiei energetice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO