Burse - Fonduri mutuale

​Transelectrica va distribui dividende de 29,6 mil. lei. Statul nu a mai ajuns şi la AGA de la Transgaz

​Transelectrica va distribui dividende de 29,6 mil....

Autor: Andrei Chirileasa

29.04.2013, 19:17 544

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica Bucureşti (TEL), controlată de stat, va distribui dividende în valoare totală de 29,6 mil. lei (6,8 mil. euro) din profitul net de anul trecut.

Dividendul brut pe acţiune este de 0,404 lei şi reprezintă 3,16% din preţul acţiunilor pe bursă, de 12,77 lei. Data de înregistrare pentru dividende este 22 mai, iar plata dividendelor va începe pe 26 iunie, potrivit unui raport transmis bursei.

Statul, care deţine 58,7% din acţiunile Transelectrica, va încasa dividende de 17,4 mil. lei. Fondul Proprietatea are un pachet de 13,5% pentru care va primi aproape 4 mil. lei, iar SIF Oltenia deţine în jur de 6% şi va încasa 1,77 mil. lei.

Transelectrica a avut anul trecut un profit net de 34,5 mil. lei, iar profitul consolidat al companiei a fost de 47,9 mil. lei.

Deşi reprezentantul statului a fost prezent ieri la AGA de la Transelectrica, spre deosebire de alte dăţi când a lipsit, la Transgaz Mediaş (TGN) nu a mai ajuns nimeni din partea acţionarului majoritar, astfel că AGA nu s-a putut ţine ieri. La Transgaz pe ordinea de zi sunt dividende de 250,7 mil. lei din profitul pe anul trecut, dar şi alegerea noului consiliu de administraţie în urma finalizării procesului de selecţie a administratorilor de către o firmă de recrutare.

Petru Văduva, CEO-ul Ţiriac Holdings, ar putea fi numit în funcţia de director general al Transgaz, potrivit ministrului delegat pentru energie Constantin Niţă.

AGA de la Transgaz se va ţine marţi, 30 aprilie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO