Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica, vedeta bursei de la Bucureşti, s-a ieftinit cu 110 milioane de lei după exit-ul FP

Transelectrica, vedeta bursei de la Bucureşti, s-a...

Autor: Roxana Pricop

31.07.2014, 00:06 663
Acţiunile transportatorului de energie Transelectrica (TEL) au scăzut cu aproape 7%, iar compania a pierdut peste 110 mil. lei în capitalizarea bursieră în mai puţin de o lună, de pe 8 iulie, când Fondul Proprietatea (FP) şi-a marcat exit-ul, până în prezent.
 
 
Transelectrica se tranzacţionează la bursă la un preţ de 21,8 lei/titlu, referinţă cu 6,5% sub cotaţia din 7 iulie, înainte ca Fondul Pro­prie­tatea să îşi vândă întreg pachetul de acţiuni de 13,49% din capital pentru 213 mil. lei. Scă­de­rea acţiunilor s-a tradus printr-o reducere a valorii de piaţă cu 110 mil. lei.
 
Capitalizarea bursieră a companiei este acum de 1,6 mld. lei, faţă de 1,713 mld. lei, când încă Fondul Pro­prie­tatea era în acţionariat. Cu toate acestea, ac­ţiunile TEL îşi menţin un avans puternic fa­ţă de începutul anului, de 38%, aceasta fiind cea mai mare creştere raportată de o acţiune lichi­dă. Spre com­paraţie, indicele BET, prin­ci­pala referinţă a bursei, a crescut cu 6% în acest an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO